У липні починають збирати врожай багатьох городніх культур. На грядки, що звільнилися, ми пропонуємо знову посіяти те, що ще можна сіяти: швидкі овочі, зелень. Це дасть вам шанс насолоджуватися ніжними молодими овочами та зеленню до кінця літа.
За статистикою в середній смузі Росії липень – найспекотніший літній місяць. І хоча вважається, що рослини із закритою кореневою системою можна садити, коли зручно, при липневій посадці вони приживуться, швидше за все, з великими зусиллями, якщо не забезпечити їм регулярний полив та притінення в полуденний годинник. Розсаду та саджанці з відкритою кореневою системою в цей час краще не садити. Пропонуємо звернути увагу на їстівні посадки – овочі та зелень. Виробляємо повторний посів кропу, шпинату – першу зелень до столу ви отримаєте вже тижнів через два-три. Сієм броколі та східні капусти– вони продають вас ближче до осені.
Сієм ріпу, дайкон та буряк для отримання молодих плодів восени. Ріпу на зиму краще запасати саме від літнього посіву. Сухим спекотним літом при нестачі вологи вона виростає дрібною, сухою, гіркою: спеку ріпа переносить гірше, ніж холодну погоду. До речі, і багато інших коренеплодів при пізньому посіві краще переносять зимове зберігання. Сіємо квасолю ранньо-стиглих сортів. Квасоля – це не тільки корисні боби, хоча отримані при пізньому посіві стручки-зеленці не тільки цілком їстівні, але й відрізняються ніжним смаком. За сезон вирощування квасолі ґрунт збагачується азотом і стає добре структурованим, що значно покращує його фізичні властивості. Зелена маса квасолі, що залишилася після збирання врожаю, – чудове добриво. Закопана в землю, вона дуже ефективно підтримує ґрунтову родючість. Ділянку, на якій росла квасоля, доцільно перекопувати, не забираючи рослинні залишки, а закопуючи їх у землю.