Для багатьох садівників ідея мати чудовий невеликий фруктовий сад з горіховими та фруктовими деревами є головною спокусою. Але перед тим, як ви зможете розпочати цей харчовий ліс, вам потрібно трохи додатково спланувати, щоб знати години охолодження плодових дерев для потрібних вам сортів.
Чому холодний час має значення? Чи важливі години відпочинку? Чи є причина, чому ви не можете просто посадити будь-де будь-де? Чи будуть у людей проблеми з деревами при дуже низькій або високій температурі? І як можна гарантувати хороший урожай фруктів у регіонах з низьким холодом?
Давайте розглянемо концепцію щорічних годин для охолодження та надамо вам деяку інформацію, яку ви зможете використовувати, коли плануватимете свій майбутній гай смачних насолод!
Що означають «години холоду» для фруктових дерев?
І для плодових, і для горіхових дерев взимку є період спокою. Протягом цього періоду спокою більшість сортів фруктів або горіхів потребують певної кількості зимового холоду. «Годин холоду» описує кількість годин низьких температур, які дерево отримає з 1 жовтня до кінця лютого. Стандарт «нижче 45» — це те, що більшість розплідників використовують для встановлення годин холоду, і складається з холодної погоди, яка опускається нижче 45°F. Оптимальна погода «нижче 45» буде між 32°F і 45°F, коли немає ризику морозу або мороз пошкодження самого дерева, але в районах, де щорічно випадає сніг, холодна зимова погода включається в холодні години.
Як ви можете собі уявити, це означає, що холодні години можуть швидко почати збільшуватися, чим далі на північ у Сполучених Штатах, як ви їдете. Десь на зразок сонячного Сан-Дієго, як правило, має низьку прохолоду протягом 500 годин або менше між 1 жовтня та 28 лютого, і зазвичай буде в оптимальному діапазоні за шкалою «нижче 45», але рідко буває більше, ніж час від часу. мороз там. Навпаки, десь на зразок Сіетла, ймовірно, буде близько 1200-1400 холодних годин за той самий період часу. Орландо, штат Флорида, ймовірно, матиме менше 100 холодних годин взимку!
Що станеться, якщо фруктове дерево не отримає достатньої кількості годин для охолодження?
Фруктові дерева можуть рости як при низьких, так і при теплих температурах. Але якщо ви хочете отримати хороші плоди, вам потрібно переконатися, що ви отримуєте достатню кількість годин охолодження для сортів, які ви вирощуєте.
Кількість холодних годин залежить від періоду спокою та стійкості рослин. З настанням осені листяне плодове дерево поглинає поживні речовини, що зберігаються в його листі. Це спричиняє прекрасне восени опущене листя, яке відбувається щороку, коли це листя, яке більше не потрібно, опадає з гілок. Це дерево витримає зимові холоди за допомогою обмеженої кількості живлення, доки не повернуться високі температури.
Через це рослини пристосувалися до певного розкладу. Їм знадобиться достатньо енергії, щоб вижити протягом певної кількості холодних годин протягом кількох місяців, перш ніж настане час перервати стан спокою та повернутися до життя навесні. Якщо вони не досягнуть очікуваної кількості годин охолодження за цих мінімальних температур, плодові дерева будуть збиті з пантелику, і розпускання бруньок для листя наступного сезону може відкластися. Якщо цвітіння не відбулося в призначений час, дерево може мати не дуже врожайний рік. З іншого боку, вони все ще можуть плодоносити, але значно пізніше, ніж інші дерева, які мають низькі вимоги до охолодження.
Є також багато фруктових дерев, які не є листяними, як цитрусові. Ці фруктові дерева перебувають у стані спокою на зиму, але все ще мають пасивні поживні речовини, які надходять через фотосинтез через їхнє листя. Насправді багато сортів цитрусових, таких як клементини або мандаринові дерева, все ще залишаються на дереві навіть взимку! Як правило, нелистопадні фруктові дерева мають нижчу необхідну годину охолодження, ніж інші дерева, і, як наслідок, вони надзвичайно добре ростуть у таких областях, як Південна Каліфорнія чи інші південні регіони Сполучених Штатів. Хоча ці різновиди з низьким охолодженням є варіантом, ви точно не хочете розміщувати їх на відкритому повітрі в зоні з високим охолодженням!
Вимоги до охолодження сильно відрізняються між видами дерев. Важливо перевірити середню тривалість холоду у вашому регіоні, перш ніж вибрати плодові дерева, щоб переконатися, що у вас достатньо годин холоду, щоб задовольнити їхні потреби. Дерева, які потребують тривалішого охолодження, ніж може забезпечити ваш регіон, можуть або не можуть рости у вашій місцевості. Тривають випробування вирощування сортів із високим часом охолодження в місцях із низьким часом охолодження, і в майбутньому для цього може бути певний потенціал.
Чи може нижча температура вплинути на зав'язування плодів?
Можна припустити, що якщо вони мають достатньо годин для охолодження дерева, то вони матимуть достаток продукції. Але не все так просто, на жаль.
Пам'ятаєте, як ми пояснювали, що різні сорти пристосовані до певних періодів холодної погоди? Якщо ви візьмете дерево, яке звикло охолоджувати близько 700 годин протягом зими, воно не буде добре працювати у Флориді. Але він також може мати проблеми в холодному кліматі, наприклад у Сіетлі, де набагато більше холодних годин.
Якщо низькі температури спостерігаються на початку зими в прохолоднішому північному кліматі, і все ж попереду ще кілька місяців охолодження, дерево може вважати, що найгірший холод уже позаду. Раннє потепління може призвести до того, що він оживе і почне розпускати квіткові та плодові бруньки. Якщо раптом погода знову повернеться до низьких температур, всі зав'язалися плоди можуть бути пошкоджені морозами та вимерзаннями. Квіти можуть опадати з дерев, зав’язалися плоди можуть почорніти та впасти, а також інші пошкодження можуть виникнути через те, що дерево намагається вийти зі стану спокою занадто рано. Тендерне новоутворення зазнає серйозного впливу. Від цього також може зменшитися виробництво фруктів і горіхів.
Завжди бувають роки, коли сильний мороз приходить не в той сезон. Наприклад, у 2022 році раптово настав мороз, коли багато комерційних виробників мигдалю в північній Каліфорнії спостерігали розпускання бруньок і цвітіння дерев. Це призвело до сильного випадання цвіту і, як наслідок, значно меншого зав’язування плодів, ніж у попередні роки. Ймовірно, це матиме принаймні певний вплив на кінцевий урожай для багатьох виробників горіхових дерев у регіоні цього року. Самі горіхові дерева в порядку, але вони просто не дали плодів на такому високому рівні, як минулого року.
Не можна досить рішуче стверджувати, що вимога до години холоду є важливою. Важливо вибрати такий сорт фруктових дерев, який витримує зими у вашому регіоні. У регіонах, де щороку часто спостерігається низька температура, знадобляться більші години холоду, ніж у теплішому кліматі. Навіть тоді завжди є ймовірність того, що якщо на початку року погода несподівано потеплішає вище 45°F, у вас все одно можуть виникнути проблеми, якщо трапиться різке похолодання.
Ми не можемо контролювати погоду… але ми можемо контролювати, які дерева ми садимо! Крім того, слід брати до уваги не лише сорт дерева. Інші рослини, такі як тростина, наприклад малина, також можуть вимагати охолодження, яке слід враховувати. Зверніть увагу на сорт фруктів, який ви розглядаєте, і на те, чи вважається, що він добре працює у вашій зоні USDA.
Популярні горіхові та фруктові дерева та вимоги до їх охолодження
Для всіх фруктових і горіхових дерев ми настійно рекомендуємо перевірити свою зону та переконатися, що у вас є сорти з правильними вимогами до охолодження для вашого регіону. Хоча дерево з низьким охолодженням буде добре працювати на більшості південних території Сполучених Штатів, воно може мати серйозні проблеми в областях, де значно холодніше в центральній чи північній частині США.
Ми надали список кількох найпопулярніших сортів і їх приблизні години охолодження, але пам’ятайте, що різні сорти мають різні потреби!
Години низького охолодження (500 і менше)
яблука
- Гренні Сміт: 400
- Фудзі: 350-400
- Pink Lady: 200-400
Персики
- Garden Gold: 400-500
- Медовець: 400
Сливи
- Chickasaw: 250-300
- Санта Роза: 300-500
абрикос
- Autumn Glo: 500
- Early Golden: 450
- Бленхейм: 300-500
авокадо
- Мати: 0
- Рід: 0
- Шокет: 0
- Пінкертон: 0
вишні
- Стелла: 400-500
Апельсини
- Валенсія: 0
- Пупок: 0
- Кров: 0
- Мандарин: 0
Лимони
- Майєр: 0
- Ведмідь: 0
- Еврика: 0
- Лібсон: 0
Лайми
- перська: 0
- Ключ: 0
- Кафр: 0
- мексиканець: 0
грейпфрути
- Рубіновий червоний: 0
- Ріо Ред: 0
- Дункан: 0
- Вітні Марш: 0
шовковиці
- Гном Вічний: 200
- Червоний: 200
- Чорний: 200
- Гімалайський: 400
Нектарини
- Медовий кіст: 500
- Фантазія: 500
Рис
- Король пустелі: 100
- Золото LSU: 100
- Чикаго Харді: 100
- Звичайні: 100-300
мигдаль
- Місія: 500
- Кармель: 400
- Ne Plus Ultra: 250
- Монтерей: 250
Пекан
- Елліот: 400
- Амлінг: 300-500
- Оконі: 300-500
- Каддо: 300-500
Години високого охолодження (>500)
яблука
- Гала: 550
Персики
- Ельберта: 800-950
- О'Генрі: 700-750
Сливи
- Японська: 500-900
- Блакитна дамсон: 600-800
Абрикоси
- Голдкот: 600-800
груші
- Бартлетт: 800
- Анжу: 800
- Азіатський: 300-600
- Bosc: 500-600
вишні
- Реньє: 700
- Bing: 700-900
- Вандалай: 700-900
Нектарини
- Сонце: 800
- Небесний білий: 650
Волоські горіхи
- Еврика: 600
- Чендлер: 700
- Говардс: 1015
- Хартлі: 700
лісові горіхи
- Йорк: 800-1300
- Американський: 700-1000
- Європейський: 800-1600
фісташка
- Керман: 700-800
- Загублені пагорби: 900
- Золоті пагорби: 900