Орегано – своєрідна трава. Він має землистий гострий смак, який поєднується лише з певною їжею. Цій траві також потрібно 3-4 тижні, щоб утворити сім’ядолі. Таким чином, мікрозелень орегано набагато менш популярна, ніж мікрозелень конюшини або шпинату. Однак унікальний смак допомагає орегано зайняти дуже особливу нішу: середземноморську їжу!
Якщо ви любите готувати супи та страви на томатній основі, особливо італійської та грецької кухні, мікрозелені орегано знадобиться місце у вашому саду. Їх унікальний пряний смак важко замінити іншими травами, навіть тими, що також належать до родини м’яти. Крім того, орегано, вирощений як мікрозелень, має більш солодкий смак, ніж зрілий орегано.
Зелень орегано вирощує примарні сім’ядолі на темних стеблах. Ці крихітні листочки сповнені поживних речовин, зокрема антиоксидантів і харчових волокон. Вони володіють відмінними антисептичними властивостями і історично використовувалися для боротьби з різними хворобами (включаючи укуси змій!).
Хоча вони ростуть довше, ніж інші мікрозелені, трави мікроорегано того варті, якщо вам подобається смак і аромат. У цьому посібнику ми розглянемо всі деталі вирощування орегано – і багатьох різних видів трав – у вигляді мікрозелені.
Хороші продукти на Amazon для вирощування мікрозелені орегано:
- Пляшка для розпилення рослин Driew
- Закваска насіння Еспоми
- 1020 Лотки з отворами
- 1020 Лотки без отворів
Орегано Microgreens Коротка інформація
Смак: | Гострий, земляний, пряний, але солодкий смак |
Замочити: | Немає |
Промивання/злив: | Немає |
проростання: | 5-7 днів |
Ідеальний урожай: | 16-22 дні |
Вирощування мікрозелені орегано
Вони можуть бути менш популярними, але мікрозелень орегано має ті самі умови вирощування та процес, що й більшість мікрозелені трав. Якщо ви раніше вирощували мікрозелень, у вас не виникне проблем із отриманням урожаю цієї трави.
Матеріали
Ось основні матеріали, необхідні для вирощування мікрозелені:
- Насіння: органічне, високоякісне насіння орегано, схоже на насіння True Leaf Market
- Середовище для вирощування: ми віддаємо перевагу дрібній текстурі початкової суміші насіння Epsoma або кокосової койри
- Освітлення: для досягнення найкращих результатів використовуйте лампу для росту T5
- Контейнери: неглибокі лотки для вирощування
- Невелика вага: до 5 фунтів
- Кухонні ножиці
- Туманний флакон
- Нагрівальний мат (опціонально)
Наша улюблена компанія з насіння мікрозелені Справжній ринок листя. Деякі з наших особистих фаворитів включають:
- Насіння мікрозелені грецького орегано
- Насіння мікрозелені італійського орегано
- Органічне насіння мікрозелені звичайний італійський орегано
Ви можете використовувати звичайне італійське насіння орегано або поекспериментувати з різними сортами. Є багато варіантів на різні смаки. Одними з найпопулярніших є грецький, сирійський або золотистий орегано. Орегано часто плутають з майораном-сестрином і називають «диким майораном» (кажуть, трави майорану мають солодший смак). Які б трави ви не вибрали, візьміть принаймні унцію насіння на лоток для вирощування.
Оскільки ми збираємо мікрозелень до того, як коріння проросте глибоко, ми будемо використовувати неглибокі лотки. Лотки для вирощування 10×20 доступні в більшості садівничих магазинів та в Інтернеті. Для кожного збору врожаю вам знадобиться один піддон із хорошими дренажними отворами та один міцний піддон.
Замочування
Є кілька видів мікрозелені, які потребують попереднього замочування перед посадкою, але орегано не один із них! Дрібне насіння здатне вирости без попереднього замочування.
Посадка
Ми почнемо з підготовки лотків для вирощування. Важливо, щоб зайва волога могла витікати, тому використовуйте піддон для вирощування з отворами в дні. Заповніть його до краю ґрунтом для насіння або кокосовою койрою (насінню потрібна дрібна текстура, щоб прорости). Розгладьте поверхню ґрунту і збризніть її водою.
Потім посипте насіння орегано тонким шаром по ґрунту. Розкладіть їх до країв, але переконайтеся, що насіння не перекривають занадто багато. Ще раз збризніть їх водою, щоб вони почали проростати.
Замість того, щоб засипати насіння землею, поставте другий лоток прямо на них (обидва лотки будуть стояти вертикально). Це заблокує все сонячне світло та змусить насіння відростити міцне коріння та стебла. Встановіть невелику вагу на верхній частині лотка для гарної міри.
Щоб отримати пишний килимок зелені, потрібна схожість 90%. Для цього можна підкласти під піддон нагрівальний килимок. Ви також повинні кожні кілька днів заглядати під піддон, щоб переконатися, що там достатньо вологи.
Зростання
Насіння орегано проросте за 5-7 днів. Після цього дайте їм ще кілька днів під укриттям, щоб вони дійсно прижилися в своєму лотку. Коли блідо-зелені стебла будуть готові до світла, вони піднімуть кришку лотка – вага та все!
Після того, як зняли кришку, розташуйте свій світильник на фут безпосередньо над розсадою. Вмикайте його приблизно на 16 годин на день, щоб трави отримували достатньо світла. Рослини-дітки швидко витягнуться до світла і розгорнуть свої зелені листочки.
Оскільки для формування листя потрібно багато часу, вам, ймовірно, доведеться поливати рослину орегано. Замість того, щоб поливати зверху, що може залучити бактерії, додайте воду знизу піддона. Просто додайте кілька дюймів води в лоток, який раніше використовувався як кришка, і замість нього встановіть лоток для мікрозелені. Дайте вашим мікрозеленим травам 10-15 хвилин, щоб вони ввібрали воду через дренажні отвори та ґрунт, перш ніж знімати піддон.
збирання врожаю
Мікрозелень зазвичай збирають відразу після розкриття сім’ядолей. Для орегано це буде приблизно через 16-22 дні після посадки. Збирайте яскраво-зелене листя, обрізаючи стебла пучками. Щоб зберегти смак мікроба якомога свіжішим, припиніть полив за 12 годин до збору врожаю.
У міру того, як вони виростають зі стадії мікрозелені і стають повноцінними рослинами, м’який смак цих трав змінюється. Незважаючи на те, що всі вони смакують, більшість садівників вважають за краще збирати врожай для певного смаку. Ми рекомендуємо перевіряти смак мікрозелених трав, коли вони ростуть. Якщо ви зробите це зі своїм першим урожаєм, ви точно знатимете, коли збирати весь урожай під час другого вирощування.
На жаль, ці трави не відростають після кожного врожаю. Натомість компостуйте ґрунт, вимийте лотки та пересадіть нову партію.
Зберігання
Безпосередньо перед тим, як готувати ваші мікро, промийте їх у холодній воді. Скористайтеся смаком і корисними властивостями орегано, додаючи його до риби, супів або середземноморських страв (це посилить смак томатного соусу). Мікро не тільки матиме чудовий смак, але й прикрасить вашу кухню, якщо використовувати її як гарнір.
Щоб зберегти ваші мікростебла, листя та аромат якомога свіжішими, зберігайте їх якомога сухішими. Хоча мікрозелень не сушать, як звичайні трави, її можна загорнути в паперові рушники та запечатати в контейнері. Зберігайте зелень у ящику холодильника та використайте її протягом тижня.
Питання що часто задаються
З: Яка мікрозелень найкорисніша?
A: Уся мікрозелень має багато поживних речовин, вітамінів і користі для здоров’я (і смаку!). Серед найкорисніших — мікрозелень зелений горошок, листова капуста, брокколі та рукола. Усі вони містять велику кількість вітаміну С, кальцію, клітковини та фолієвої кислоти.
З: Чи можна вирощувати трави як мікрозелень?
A: Абсолютно! Орегано, базилік, кріп та багато інших утворюють чудову мікрозелень із чудовим смаком. Зазвичай вони мають більше користі для здоров’я, смаку та вітаміну С, ніж листовий салат у звичайній суміші салатів. Крім того, кухарі зазвичай віддають перевагу мікрозелені через те, як вона виглядає як ніжний гарнір.
З: Яке насіння не можна використовувати в мікрозелені?
A: Більшість рослин, які не мають їстівного зеленого листя, коли зрілі, не можна їсти як мікрозелень. Сюди входить значна частина сімейства пасльонових (це включає вас, помідори!).
З: Як ви вирощуєте мікрозелень орегано?
A: Як і більшість інших насіння! Ви пропустите попереднє замочування, посадите насіння, заблокуєте все сонячне світло приблизно на тиждень, а потім підтримаєте зелене зростання, доки не з’являться справжні листочки.
Питання: скільки часу потрібно, щоб прорости орегано?
A: Ці трави проростуть через 5-7 днів. Після цього вони не ростуть швидко, але дають солодкий світло-зелений урожай.
З: Які переваги листя орегано?
A: Окрім унікального смаку, яскраво-зелене листя орегано відоме своїми антиоксидантами та корисними властивостями для здоров’я, які борються з хворобами. Чільне місце серед них займають харчові волокна, які допомагають знизити рівень холестерину.